0183 - 50 71 50
Poldergemaal
Nieuws

Detos in de polder

Tijdens een fietstocht door ons mooie polderlandschap bent u onze Detos behuizingen vast al wel eens tegengekomen. Maar wat doen ze daar eigenlijk, in ‘the middle of nowhere’?

Onze behuizingen worden vaak ingezet bij poldergemalen. Deze gemalen regelen de waterstand. Als de waterstand te hoog dreigt te worden, zorgen ze ervoor dat we droge voeten houden. Maar ook andersom doen de gemalen hun werk. Als het heel lang droog is, zoals de afgelopen zomers, pompen ze water van een natter gebied naar een te droog gedeelte. Daardoor drogen beken, sloten en ook akkers niet uit. Dit is erg belangrijk voor het behoud van de gewassen en de biodiversiteit.

 

Waterschappen

Deze gemalen zijn aangelegd door de waterschappen. Zij hebben in de polders een prachtig netwerk van allerlei pompen en gemalen aangelegd. Het netwerk bestaat uit allerlei soorten pompen. Om die pompen zo lang mogelijk mee te laten gaan, bieden onze Detos behuizingen bescherming. De pompen worden zo beschermd tegen weer en wind en vandalisme. Zo kunnen ze zo lang mogelijk ongestoord hun werk doen. En krijgen wij geen natte voeten! :)

Ook deze zomer staan onze Detos behuizingen weer door heel het land klaar om droogte tegen te gaan. Wil je meer weten over onze Detos behuizingen en hun functionaliteit voor waterschappen?

Neem contact met ons op via 0183-507150 voor de mogelijkheden.

droogte

Vraag nu een offerte aan!

Bent u overtuigd dat Detos een oplossing is voor uw project? Wij wel!

Offerte aanvragen

Volg ons op social media

Detos is een product van Poly ProductsBV

www.polyproducts.nl

© Detos Behuizingen - Poly Products   |  Alle rechten voorbehouden  |  Algemene voorwaarden  |  Privacy verklaring