0183 - 50 71 50
Nieuws

Lage milieubelasting als verkoopargument

Composiet blijkt een duurzame oplossing voor behuizingen. Dat zeggen wij niet alleen: dat komt naar voren uit onafhankelijk onderzoek! De lage milieubelasting van onze Detos behuizingen is een belangrijk argument om voor onze behuizingen te kiezen.

Dankzij de uitstekende eigenschappen van glasvezelgewapend polyester is er maar weinig materiaal nodig om een solide product te construeren. De productie van de belangrijkste grondstoffen – hars en glasvezel – zorgt voor een beperkte milieubelasting, vooral in vergelijking met aluminium en RVS.

Oppervlaktebehandeling

Een ander belangrijk voordeel van het gebruik van polyester, is dat het materiaal geen oppervlaktebehandeling meer nodig heeft. Door het lage gewicht van onze behuizingen, kan de betonnen fundering tientallen procenten lichter worden uitgevoerd. De milieubelasting van een kilo beton is weliswaar laag, maar veel uitgespaarde kilo’s maken samen het verschil. Door het lagere gewicht is ook heiwerk vaak overbodig. Het transport van fabriek naar locatie kost ook minder brandstof.

Milieuprofiel

Alles bij elkaar scoren Detos behuizingen op veel fronten stukken beter dan behuizingen van andere materialen. Dit blijkt ook uit de berekening van het milieuprofiel met Eco-indicatoren voor verschillende behuizingen, en uit een studie van Rijkswaterstaat voor een vergelijkbaar product. Lees hier alles over deze studie en de lage milieubelasting van onze behuizingen. 

Kijk voor meer informatie eens rond op onze website of neem contact op via 0183-507150.

Lage milieubelasting

Vraag nu een offerte aan!

Bent u overtuigd dat Detos een oplossing is voor uw project? Wij wel!

Offerte aanvragen

Volg ons op social media

Detos is een product van Poly ProductsBV

www.polyproducts.nl

© Detos Behuizingen - Poly Products   |  Alle rechten voorbehouden  |  Algemene voorwaarden  |  Privacy verklaring