0183 - 50 71 50
Detos behuizing RWZI Tilburg
Nieuws
Installatie van Detos behuizing met ongekende lengte

Wij hebben onlangs een opmerkelijke mijlpaal bereikt, door een zeventien meter lange Detos behuizing te plaatsen op RWZI Tilburg! Dit hebben we uitgevoerd in opdracht van Mobilis-Croonwolter&dros (CMC) en Waterschap de Dommel. Ondanks onze uitgebreide ervaring in het produceren en plaatsen van meer dan duizend behuizingen in twintig jaar tijd, is een behuizing van deze lengte een zeldzaamheid!

 

Detos behuizingen kunnen elk project versterken en vereenvoudigen!

Functie van de behuizing

De indrukwekkende zeventien meter lange behuizing herbergt analyseapparatuur voor de dosering van chemicaliën. Dankzij de royale afmetingen, biedt de behuizing voldoende ruimte voor de apparatuur, maar ook voor medewerkers om hun werk comfortabel, droog en veilig uit te voeren. De behuizing is voorzien van ventilatie en verwarming. Dat zorgt voor optimale werkomstandigheden, onder alle weersomstandigheden.

Samenwerking met CMC

De renovatie van RWZI Tilburg wordt uitgevoerd door de bouwcombinatie CMC, een toonaangevend bedrijf in civiele betonbouw, waterbouw en -technologie. CMC heeft zijn expertise bewezen in het ontwerpen en realiseren van waterzuiveringsinstallaties en infrastructurele projecten. Hun betrokkenheid bij RWZI Tilburg draagt bij aan de verbetering van de waterzuivering in de regio.

Rol van Waterschap de Dommel

Waterschap de Dommel is onder andere verantwoordelijk voor het beheer en het onderhoud van RWZI Tilburg. RWZI Tilburg speelt een cruciale rol in het zuiveren van rioolwater voordat het terugkeert naar het milieu. Een efficiënte werking van deze installatie is essentieel voor zowel de volksgezondheid als het milieu.

RWZI Tilburg

De rioolwaterzuivering in Tilburg zuivert het afvalwater van Tilburg, Udenhout, Berkel-Enschot en Biezenmortel. De zuivering verhoogt in dit project haar capaciteit tot 425.000 inwonerequivalenten. Sinds 2017 beschikt het terrein ook over een energiefabriek waar slib wordt vergist en biogas wordt geproduceerd. Dit biogas wordt omgezet in groen gas en in het reguliere gasnetwerk ingevoerd.

Detos fabricage en plaatsing

Ongeveer een jaar geleden begonnen de eerste gesprekken met CMC en Waterschap de Dommel, die onze werkplaats in Werkendam bezochten. Na een intensief voorbereidingstraject, waarbij de eisen en wensen werden afgestemd, werd het definitieve ontwerp van de behuizing goedgekeurd en kon de productie beginnen. De productie verliep volgens schema dankzij de beschikbare mallenbouw. De behuizing werd in twee delen naar de locatie vervoerd en efficiënt geïnstalleerd, met minimale overlast voor de omgeving.

Ongekende mogelijkheden

Detos behuizingen bieden ongekende mogelijkheden, dankzij hun modulaire ontwerp. Door de naadloze aaneenschakeling van panelen is de lengte vrijwel onbeperkt. Wij staan klaar aan de unieke eisen van elke klant te voldoen. Met oplossingen variërend van kleine enkelstuks behuizingen, tot grootschalige maatwerkprojecten.

 

Kijk mee met de plaatsing van deze behuizing in de video hieronder. Neem contact met ons op voor meer informatie!

Detos behuizing RWZI Tilburg
Vraag nu een offerte aan!

Bent u overtuigd dat Detos een oplossing is voor uw project? Wij wel!

Offerte aanvragen

Volg ons op social media

Detos is een product van Poly ProductsBV

www.polyproducts.nl

© Detos Behuizingen - Poly Products   |  Alle rechten voorbehouden  |  Algemene voorwaarden  |  Privacy verklaring