0183 - 50 71 50
Nieuws

Bijzondere behuizingen voor MOT

Voor de Maasvlakte Olie Terminal (MOT) hebben wij onlangs drie op maat gemaakte Detos behuizingen geleverd. Op een bijzondere locatie, direct achter de duinen aan de kust, en met een uitzonderlijke toepassing. Projectmanager Perry Verhoef van MOT vertelt over de samenwerking.

De Maasvlakte Olie Terminal is gevestigd op het puntje van de Tweede Maasvlakte. MOT is een joint venture van meerdere partners in de petrochemische industrie. In de binnenhaven met diep vaarwater meren grote olietankers af. De ruwe olie die zij aanleveren wordt vanuit MOT via transportleidingen doorgezet naar de raffinaderijen.

Meetsystemen

Perry Verhoef is bij MOT medeverantwoordelijk voor de uitvoering van ‘niet routinematige projecten’, zoals projecten gerelateerd aan de aanlegsteigers e.d. Als onderdeel van een project voor de bouw van een inline blending systeem zijn er ook een tweetal nieuwe sampling installaties geïnstalleerd waarmee het kort gezegd mogelijk wordt gemaakt de kwaliteit van de ruwe olie (inkomend en uitgaand) te bemonsteren en te analyseren. De sampling apparatuur is kwetsbaar en moet beschermd tegen weer en wind en makkelijk toegankelijk voor operations worden geïnstalleerd. Behuizing voor dergelijke apparatuur is in vele uitvoeringen beschikbaar maar de bijna offshore condities bij Maasvlakte Olie Terminal stellen specifieke eisen aan het ontwerp waarbij ook de investeringskosten niet uit het oog mogen worden verloren.

Composiet

Perry vervolgt: “In onze zoektocht naar een oplossing kwamen we terecht bij composiet en daardoor bij Detos”. Behalve de geringe kosten van composiet ten opzichte van steen of ander materiaal, bieden de Detos behuizingen meer voordelen. De mensen van Detos hebben standaard panelen samengebouwd tot maatwerk! In nauw overleg, ook met de leverancier van de meetinstrumenten, heeft Detos gehoor gegeven aan al onze wensen op het gebied van isolatie, ventilatie, regelgeving, coatings en schuifdeuren.”

Detos

Wij konden met ons Detos basissysteem en uitgebreide opties al een zeer complete oplossing bieden: composiet is een perfect materiaal in de zware weersomstandigheden op de locatie: het roest en rot niet, ook niet in de zeelucht. Het lage gewicht maakt het mogelijk de behuizing op lichte, eenvoudige frames te plaatsen. Er zijn extra brede schuifdeuren gebruikt om stukwaaien van een normale deur te voorkomen. De elektra en verlichting zijn volgens de ATEX-richtlijn uitgevoerd, vanwege plaatsing in een omgeving met explosiegevaar. Gedurende heel het proces was er voortdurend afstemming met MOT en de leverancier van de meetsystemen dat in de behuizingen komt, om zeker te weten dat de behuizingen en de installaties perfect passen.

Waterdicht

Daarnaast zijn de behuizingen extra bijzonder omdat ze deels ‘over’ een andere opstelling heen geplaatst zijn: de achterwand is voorzien van een grote sparing, waar de polyester kast van de leverancier van het meetsysteem precies in valt. De naden zijn dichtgemaakt om het geheel waterdicht te houden. Normaal gesproken maken wij de behuizingen altijd geheel prefab, inclusief de vloer. Vanwege de integratie van de meetopstelling hebben we het nu anders gedaan: eerst de sandwichvloer met frame op locatie geplaats, vervolgens is de meetinstallatie erop gezet. Uiteindelijk zijn de Detos behuizingen hier overheen gezet en is alle apparatuur aangesloten.

Tevreden

Perry is zeer tevreden over de samenwerking. “De mensen van Detos stellen zich in dienst van hun klant. Zij denken zeer constructief mee over mogelijke oplossingen. Voor een toekomst project willen we in samenwerking met Detos en de leverancier van de samplinginstallaties bekijken hoe de integratie van het ontwerp van de meetsystemen en de behuizingen nog verder doorgevoerd kan worden. Dat we zo concreet over de toekomst nadenken, geeft aan hoe tevreden we zijn over onze samenwerking!”

Vraag nu een offerte aan!

Bent u overtuigd dat Detos een oplossing is voor uw project? Wij wel!

Offerte aanvragen

Volg ons op social media

Detos is een product van Poly ProductsBV

www.polyproducts.nl

© Detos Behuizingen - Poly Products   |  Alle rechten voorbehouden  |  Algemene voorwaarden  |  Privacy verklaring